MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Przyroda coraz bliżej dla pasjonatów fotografii. Zobacz zdjęcia wiosny w skali makro

Przyroda coraz bliżej dla pasjonatów fotografii. Zobacz zdjęcia wiosny w skali makro

Sianokosy w Muzeum Wsi Lubelskiej! Kosiarze zapraszają w niedzielę

Sianokosy w Muzeum Wsi Lubelskiej! Kosiarze zapraszają w niedzielę

Polecamy

Pierwszy przypadek zakażenia człowieka wirusem ptasiej grypy. Mężczyzna zmarł

Pierwszy przypadek zakażenia człowieka wirusem ptasiej grypy. Mężczyzna zmarł

To najbardziej soczysta pierś z kurczaka, jaką zrobisz. Ważna jest panierka

To najbardziej soczysta pierś z kurczaka, jaką zrobisz. Ważna jest panierka

Każda kobieta w ciąży zrobi te badania za darmo. Nie ma już ograniczeń wiekowych

Każda kobieta w ciąży zrobi te badania za darmo. Nie ma już ograniczeń wiekowych