MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
13 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mąka ararutowa (ang. arrowroot) to skrobia pozyskiwana z...
fot. Marek Uliasz/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Mąka ararutowa

Mąka ararutowa (ang. arrowroot) to skrobia pozyskiwana z kłączy kilku tropikalnych roślin, m.in. maranty trzcinowej, choć tak nazywa się też kudzu czy tapiokę z kassawy – manioku jadalnego (na zdjęciu). Z dodatkiem takiej skrobi można przygotowywać bezjajeczne ciasta i wypieki bez proszku do pieczenia, puddingi i nadzienia, a także słodkie i słone sosy.

Aby zastąpić 1 jajko, wymieszaj 2 łyżki skrobi (ok. 18 g) z 3 łyżkami wody (45 g).

Zobacz również

Pijany Gang Olsena wpadł na kradzieży oleju napędowego

Pijany Gang Olsena wpadł na kradzieży oleju napędowego

Kolejne zajęcia o tematyce podatkowej w „Rolniku”

Kolejne zajęcia o tematyce podatkowej w „Rolniku”

Polecamy

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Nowy samochód elektryczny. To nawet 40 średnich wynagrodzeń. Chyba że jest z Chin

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni