MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

NOWE
Biżuteria i weekend w SPA dla nauczyciela? W sieci zawrzało

Prezydent Radosław Witkowski z absolutorium oraz wotum zaufania! [ZDJĘCIA]

NOWE
Prezydent Radosław Witkowski z absolutorium oraz wotum zaufania! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja