MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Rowerzysta potrącony w centrum Wałbrzycha

Rowerzysta potrącony w centrum Wałbrzycha

Światowy debiut filmu miał miejsce w Cannes. Zagrała w nim nasza ekipa! [ZDJĘCIA]

Światowy debiut filmu miał miejsce w Cannes. Zagrała w nim nasza ekipa! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

MZK i ZGL w Zamościu mają nowych szefów. To ciąg dalszy miejskich roszad

MZK i ZGL w Zamościu mają nowych szefów. To ciąg dalszy miejskich roszad