MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Obłędny mazurek kajmakowy. Poznaj przepis na najlepszy mazurek wielkanocny z kajmakiem i bakaliami. Kruche ciasto z apetycznym nadzieniem

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

Zobacz również

Rekrutacja do łódzkiego Wyższego Seminarium Duchownego już trwa!

Rekrutacja do łódzkiego Wyższego Seminarium Duchownego już trwa!

Beniaminek Ekstraklasy chce gracza z wielkiego klubu

Beniaminek Ekstraklasy chce gracza z wielkiego klubu

Polecamy

Polaków seks na wakacjach. Jesteśmy spontaniczni i… nieodpowiedzialni

GORĄCY TEMAT
Polaków seks na wakacjach. Jesteśmy spontaniczni i… nieodpowiedzialni

Ruszyło wielkie liczenie bocianów. Ornitolodzy potrzebują naszego wsparcia

Ruszyło wielkie liczenie bocianów. Ornitolodzy potrzebują naszego wsparcia

Rozpoczyna się 10. LandArt Festiwal w Siennicy Różanej

Rozpoczyna się 10. LandArt Festiwal w Siennicy Różanej