Racuchy drożdżowe z jabłkami. Sprawdzony przepis na tradycyjne racuchy. Zobacz wideo

Katarzyna Puczyńska

Wideo

Zobacz galerię (13 zdjęć)
Pyszne i puszyste racuchy drożdżowe z jabłkami to znany i lubiany przysmak. Z naszym przepisem możesz w łatwy sposób przygotować je samodzielnie w domu. Zobacz wideo i zdjęcia w galerii. Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Składniki na racuchy drożdżowe:

  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 40 g drożdży
  • 400 g kefiru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • cukier waniliowy (16 g)
  • olej do smażenia
  • 3 kwaśne jabłka
  • cukier puder do dekoracji

Jak przygotować racuchy drożdżowe?

Zacznij o wyjęcia wszystkich składników z lodówki, by miały temperaturę pokojową.

W miseczce rozetrzyj drożdże z łyżką cukru, podgrzanym mlekiem i szczyptą mąki. Odstaw, by drożdże podrosły.

W większym naczyniu wymieszaj jajka z cukrem waniliowym i kefirem. Dodaj podrośnięty zaczyn drożdżowy i przesianą mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok 20 min.

W tym czasie przygotuj jabłka. Owoce umyj, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta i ponownie odstaw na ok 15 min.

Materiał oryginalny: Racuchy drożdżowe z jabłkami. Sprawdzony przepis na tradycyjne racuchy. Zobacz wideo - Kraśnik Nasze Miasto

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie