MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Koncert o kardynale Wyszyńskim na radomskim Idalinie. Gwiazdą Jerzy Zelnik [ZDJĘCIA]

Koncert o kardynale Wyszyńskim na radomskim Idalinie. Gwiazdą Jerzy Zelnik [ZDJĘCIA]

Niecodzienny Dzień Dziecka – tylko na pokładzie Żeglugi Ostródzko - Elbląskiej!

Niecodzienny Dzień Dziecka – tylko na pokładzie Żeglugi Ostródzko - Elbląskiej!

Polecamy

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas