Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zdrowe ciastka czekoladowe z czarnej fasoli (PRZEPIS) Bez mąki i cukru

KP
Potrzebujesz zjeść coś słodkiego, a jednocześnie nie chcesz zaprzepaścić swojej diety? Te ciastka będą dla Ciebie idealne. Bez mąki, bez cukru, z całym mnóstwem wartościowych składników. Czekolada jest bogata w cenny magnez, sezam to źródło zdrowych tłuszczów, cynku i żelaza, a fasola to mnóstwo antyoksydantów. Taka słodka przekąska doda energii i zaspokoi każdy głód. Polecamy.

Składniki:

- 1,5 szklanki czarnej fasoli (gotowanej lub z puszki),
- 3 łyżki sezamu,
- 3 łyżki miodu lub syropu z agawy,
- 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego,
- 2 łyżki kakao,
- płaska łyżeczka cynamonu,
- szczypta soli,
- 100 g czekolady minimum 70% kakao,
- płatki migdałowe.

Przygotowanie:

Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W dużej misce miksujemy blenderem fasolę z olejem, miodem, kakao, cynamonem, solą i sezamem na gładką masę. Dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy porcję ciasta i lekko rozpłaszczamy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka są miękkie, więc przekładamy je dopiero gdy wystygną.

Zobacz także inne przepisy:
Sałatka z arbuzem i fetą
Ciasto drożdżowe z wiśniami i kruszonką
Karkówka z grilla

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krasnik.naszemiasto.pl Nasze Miasto